Geboortefotografie

GEBOORTE

FOTOGRAFIE

 

De geboortedag van jouw kindje is een uniek moment wat je nooit meer zult vergeten. Het is een dag van een nieuw leven en een nieuw begin. Toch, weet ik als moeder van 3 kinderen, dat er die dag zoveel momenten aan je voorbij gaan. Hoe mooi en fijn is het dan, ook voor een stukje verwerking soms, om die speciale momenten terug te zien in een geboortereportage. Ik zal die momenten zo goed mogelijk voor je vastleggen, jij en je partner kunnen jullie volledig focussen op de geboorte van de baby zonder je zorgen te maken dat je iets gaat missen. Hierbij kun je denken aan de steun van de mensen om je heen, de ondersteuning van je partner, de eerste ontmoeting met je kindje, doorknippen van de navelstreng en het meten en wegen van je baby.

 

Ik ben me ervan bewust dat een bevalling een hele bijzondere en intieme gebeurtenis is. Daarom plan ik van te voren een kennismaking gesprek met je om elkaar beter te leren kennen. In het gesprek vertel ik precies hoe ik te werk ga en bespreken we al je wensen. Een directe beslissing over of je mij als geboortefotograaf wil is niet nodig. Na ons gesprek kun je er (samen) rustig over nadenken voordat je tot een besluit komt.

 

Mocht je besluiten om voor mij te kiezen als je geboortefotograaf zal ik vanaf de 38ste week 24 uur per dag beschikbaar zijn voor je. Wanneer de dag van de geboorte aanbreekt, neem je contact met mij op. Eerst zullen we telefonisch contact houden en vanaf ongeveer 4cm ontsluiting zal ik erbij zijn. De bevalling kan zowel bij je thuis of in het ziekenhuis plaats vinden. Begint de bevalling thuis en moet je onverhoopt naar het ziekenhuis is dit voor mij ook geen probleem, ik volg jullie gewoon vanaf het begin tot het einde.

 

 

Wanneer ik aankom begin ik met het maken van de foto’s van onder andere de voorbereidingen, spanningen, grapjes die gelukkig vaak ook nog gemaakt kunnen worden, het opvangen van de weeën, de eerste blikken en jullie eerste aanrakingen. Ik zal mij zoveel mogelijk op de achtergrond betreden, want het blijft jullie moment samen.

 

Na de geboorte blijf ik nog meestal nog 2 á 3 uur om de laatste fase vast te leggen. Denk hierbij aan de eerste controles, eerste voeding en de allereerste momenten met andere dierbaren.

 

Ik heb de eer dat ik van de weinige fotografen ben die toestemming heeft om tijdens een geplande keizersnee te mogen fotograferen in de OK van het MST Enschede. Sinds kort heeft het MST namelijk met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt om bij een bevalling in de operatiekamer aanwezig te kunnen zijn. Dit mag alléén bij een geplande keizersnede.

Ik heb een uitgebreide instructies gekregen en ben rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer. Ik ben op de hoogte van richtlijnen voor kleding, hygiëne, veiligheid en privacy voor zowel u en uw kind maar ook van de medewerkers van het MST.

 

De bevallingsreportage ontvang je van mij in zwart/wit. Dit omdat het gele licht in het ziekenhuis geen mooi effect heeft op kleurfoto’s. Uiteraard kun je ook een foto van je kindje uit de reportage gebruiken voor het geboortekaartje. Geef dit van te voren aan en dan zorg ik dat er een selectie foto’s waaruit jullie kunnen kiezen binnen 2 dagen je kant op komt.

Je kunt ervan op aan dat ik de geboorte van je kindje op een smaakvolle manier vast leg!

 

Bekijk een volledige bevallingsreportage in mijn portfolio bij geboorte.

 

Ben je op zoek naar een bijzondere herinnering voor nu en later en een fotograaf welke dit creatief en met passie aanpakt dan ben je bij mij op het juiste adres! Vul mijn contactformulier in, en wie weet tot snel.

 

© 2016 Linda Krommenhoek Fotografie - lindakrommenhoekfotografie.nl